AMK ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät

AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät ovat merkittävin ammatillista koulutusta ja sen tutkimusta esittelevä vuosittainen tapahtuma. Mukana tapahtumassa ovat yliopistojen, ammattikorkeakoulujen sekä toisen asteen ammatillisen koulutuksen kehittäjät ja tutkijat, kuten myös työelämän edustajat, yrittäjät ja viranomaistahot.

Tutkimuspäivien tehtävänä on palvella tieteentekemisen ja koulutuksen kehittämisen avoimuutta sekä jakaa tutkimustuloksia tutkijayhteisöjen ja käytännön toimijoiden kesken. Ohjelma sisältää mm. asiantuntijaluentoja, tieteellisiä tutkimuksia ja kehittämishankkeita esitteleviä teemaryhmäsessioita, posterinäyttelyitä, paneelikeskusteja, yritysvierailuja. Ohjelma vaihtuu vuosittain järjestäjätahojen ja teeman mukaisesti.

Osallistujat ovat tervetulleita jakamaan ja esittelemään uusimpia työnsä tuloksia osana tutkimuspäivien ohjelmaa. Esitysehdotusten jättämiseen liittyvät ohjeet löytyvät tutkimuspäivien omilta verkkosivuilta (vaihtuu vuosittain). Asiantuntijoista koostuva työryhmä käsittelee kaikki saapuneet esitysehdotukset. Tapahtuma on pääosin suomenkielinen, mutta myös englanninkielisiä esityksiä voi ehdottaa.

Tutkimuspäivät Helsingissä 7.-8.11.2024

Vuoden 2024 AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivien ohjelma on julkaistu ja verkkosivu avattu. Tutkimuspäivien teemana on ”AMK- ja ammatillisen koulutuksen ennakointikyvykkyys muuttuvassa maailmassa”.

Tutkimus- ja kehittämishankkeita toivotaan esitettäviksi seuraavista teemoista:

– Miten voimme valmistaa oppijamme tulevaisuuden teknologioiden hyödyntämiseen?

– Miten on kehitetty VR-, XR- tai simulaatioavusteista oppimista eri ammattialoilla?

– Mitä taitoja koulutuksen on vahvistettava, jotta varmistetaan, että työvoima menestyy tekoälypohjaisessa ympäristössä?

– Miten voidaan antaa opiskelijoillemme ketteryyttä sopeutua kehittyviin työtehtäviin?

– Millaisilla innovatiivisilla lähestymistavoilla voidaan parantaa ammatillista koulutusta?

– Miten ammatillista opettajankoulutusta kehitetään?

– Ammatillinen koulutus edistämässä ja toteuttamassa vihreää siirtymää

opiskelijoiden hyvinvointi opintojen perustana

Abstraktien jättö viimeistään 20.9.2024 ja ilmoittautuminen 28.10.2024 mennessä. Katso ilmoittautumis- ja abstraktinjättöohjeet sekä tutkimuspäivien kiinnostava ohjelma verkkosivulta.

 

 

 

OTTU ry